VVD BEPLEIT DIGITALE IMPULS NOORD-HOLLANDSE ECONOMIE

DE VVD wil dat de provincie Noord-Holland de digitalisering van de economie in Noord-Holland vooruit helpt. Dat was de belangrijkste boodschap van de VVD-ers Wiesehahn en Lagerveld bij een commissievergadering over de toekomst van de Noord-Hollandse economie. De liberalen sturen aan op snel internet in heel Noord-Holland en een goed ecosysteem voor startups.

“Het gaat ons er om dat de provincie de Noord-Hollandse economie helpt klaarstomen voor de toekomst. Ondernemers vormen daarin zelf de voorhoede natuurlijk. Maar met bijvoorbeeld de regie over de aanleg van een glasvezelnetwerk in heel Noord-Holland, draagt de provincie bij aan snel internet voor iedereen. Dat glasvezelnetwerk is dan straks de belangrijkste motor achter de Noord-Hollandse welvaart, daar ben ik van overtuigd”, aldus vicefractievoorzitter Marco Wiesehahn.

“Onze economie is fundamenteel aan het veranderen. Daar moet ook de provincie op inspelen.  Dat kan zij door startups, potentieel snelgroeiende innovatieve bedrijfjes, een vruchtbare werkomgeving te bieden. De provincie kan daaraan bijdragen met een regionaal dekkend netwerk van steunpunten voor startups, zogenaamde incubators. Daar pleiten we dan ook voor”, aldus woordvoerder economische zaken, Femke Lagerveld.

De strategienota economische zaken van de provincie Noord-Holland wordt op 23 mei in de plenaire vergadering van Provinciale Staten definitief vastgesteld

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *