Kansen voor Huis van Hilde

De VVD wil dat het bestuur van de provincie Noord-Holland serieus gaat kijken of zij meer van haar eigen cultuurtaken onder kan brengen bij het Huis van Hilde in Castricum. De liberalen denken dat door het depotbeheer van archeologische vondsten en de ondersteuning voor gemeenten bij het archeologisch centrum onder te brengen, veel synergiewinst valt te behalen.

“Het Huis van Hilde is een fantastisch voorbeeld hoe we op een goede wijze onze Noord-Hollandse geschiedenis levend houden. En nu dient zich de kans aan die organisatie te versterken. Als we zowel de depotfunctie als de advisering aan gemeenten bij het Huis van Hilde zelf onderbrengen, creëren we een kenniscentrum voor cultuurhistorie van formaat. Noord-Hollandse burgers, leerlingen en gemeenten hebben dan één herkenbare plek voor al hun vragen over hun eigen geschiedenis. Dat is het onderzoeken zeker waard”, aldus vice-fractievoorzitter van de VVD Statenfractie Marco Wiesehahn.

Esther Rommel, VVD Statenlid uit Heiloo, zal donderdagavond 21 april de VVD wens toelichten in de commissievergadering EEB met gedeputeerde Jack van der Hoek. “Huis van Hilde is nu al een icoon in de regio en de provincie. Daar moeten we het maximale uithalen. Dat is goed voor Noord-Holland maar zeker ook voor Castricum en omstreken en daar maak ik me graag hard voor”, aldus Rommel.

De provincie Noord-Holland legt Provinciale Staten dinsdagavond een nieuwe kadernota cultuur voor, waarin de randvoorwaarden van het cultuurbeleid  van 2017 tot en met 2020 worden vastgelegd. Naast synergie in het Huis van Hilde maken de liberalen zich in hun bijdrage ook hard voor een betere kwaliteit van de cultuureducatie op scholen en een visie op de rol van de provincie ten aanzien van bibliotheken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco Wiesehahn, woordvoerder economie & cultuur, op 06 – 5546 8266 of via wiesehahnm@noord-holland.nl

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *