Evenementen goed voor recreatiegebieden

De VVD wil ruimte voor evenementen in de Noord-Hollandse recreatiegebieden. Evenementen zoals Dance Valley en voorstellingen van Cirque du Soleil bezorgen volgens de liberalen duizenden mensen jaarlijks veel plezier en verzekeren tegelijkertijd het broodnodige geld om recreatiegebieden in stand te houden.

‘Dat is een win-win situatie waar we natuurlijk aan vast moeten houden’ aldus de vicefractievoorzitter Marco Wiesehahn. De uitlatingen van Wiesehahn zijn een reactie op Groenlinks en de SP die er deze week in de provincie voor pleiten evenementen te laten wijken voor natuurbeleving en rust.

Wiesehahn: “Deze oppositiepartijen willen dat Noord-Hollanders meer belasting gaan betalen voor het behoud van recreatiegebieden. Tegelijkertijd willen ze de mogelijkheden om van bijvoorbeeld het Twiske, Spaarnwoude of het Uitgeestermeer te genieten beperken. Dat zijn naast truttige, ook echt onverstandige voorstellen ”, aldus Wiesehahn.

De VVD is er ook niet voor om alle recreatiegebieden het hele jaar door als evenemententerrein te gebruiken, maar met een beperkt aantal evenementen per jaar menen de liberalen dat de gebieden financieel wel gezond te houden zijn. “Daar profiteren de rest van het jaar ook de mensen van die alleen van de rust willen genieten. Een win-win situatie dus, die ook de oppositie in de Staten zou moeten omarmen”, concludeert de liberaal.

De provincie Noord-Holland neemt deel in het bestuur van de recreatiegebieden en draagt nu al jaarlijks meer dan 5 miljoen euro belastinggeld bij aan de exploitatie van de gebieden.

Marco R.F. Wiesehahn
Vicefractievoorzitter en woordvoerder economie, energie & cultuur
Tel. : 06 55 468 266
wiesehahnm@noord-holland.nl

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *