VVD: Stop kraak Amsterdamse recreatieboerderij  

VVD-ers Andrea van Langen en Marco Wiesehahn hebben Statenvragen gesteld aan het provincie bestuur over de kraak van boerderij Landgenoegen aan de Abcouderstraatweg in Amsterdam Zuid-Oost. De liberalen vinden het onbegrijpelijk dat krakers de ruimte krijgen, terwijl er juist zo snel mogelijk ondernemers hun plek moeten vinden. “Dit is echt niet goed voor de toekomst van natuurgebied De Hoge Dijk”, menen Van Langen en Wiesehahn.

Het West-Friese Statenlid Van Langen is resoluut: “Als je weet dat de beheerders van dit groengebied de boerderij hebben moeten verlaten omdat het pand is afgekeurd voor gebruik, dan is het natuurlijk niet te verkopen krakers hier ongemoeid te laten zitten. Er moeten ondernemers komen in dat pand die dit gebied verder helpen, geen krakers!”.

Ook VVD vice-fractievoorzitter Wiesehahn, tevens woordvoerder recreatie voor de liberalen, maakt zich zorgen. “Kraken is bij wet verboden. Daar hebben wij ons als partij jarenlang hard voor gemaakt. Dan is het ook zaak dat we die wet handhaven. Wat de VVD betreft grijpen de provincie en gemeente Amsterdam als eigenaren van de boerderij en politie dan ook snel in. Juist om een kansrijke toekomst voor het hele gebied veilig te stellen en achteruitgang van de kwaliteit van dit gebied te voorkomen”.

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *