Minder overheid in Noord-Hollands cultuurdomein

Een kleine wendbare overheid die zich richt op haar kerntaken en meer ondernemerschap. Daar strijdt de VVD voor, ook in de Provincie Noord-Holland. In het door de provincie gevoerde cultuurbeleid is die lijn heel herkenbaar terug te zien. De VVD heeft zich hard gemaakt voor een goed cultureel voorzieningenniveau, maar dan wel voor minder belastinggeld.

Over deze periode van 4 jaar 2017 – 2020 heeft het college op voorspraak van de VVD 6 miljoen euro minder begroot voor cultuurbeleid. Tegelijkertijd hebben we wel met elkaar geborgd dat de provincie haar taken bij monumentenbeheer, onderhoud van de culturele infrastructuur en behoud van het Noord-Hollands cultuurlandschap goed kan blijven vervullen. Daarnaast is meer ondernemerschap de norm geworden voor de in dit domein actieve instellingen. Een mooi liberaal resultaat

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *