plan voor betaalbaar zwemmen en dansen in het groen

De VVD heeft samen met de PvdA, D66 en het CDA de Noord-Hollandse bestuurders opgeroepen een plan te maken om recreƫren in het groen rond Amsterdam en Haarlem betaalbaar te houden. Er is steeds minder geld voor het beheer en onderhoud van recreatiegebieden zoals Spaarnwoude en de Gaasperplas. Een slim plan is nodig om de recreatiegebieden op orde te houden zonder belastingen te verhogen, vinden de liberalen.

De partijen vragen in een motie de nieuwe gedeputeerde Adnan Tekin (PvdA) om de overheden die samenwerken in de Metropool regio Amsterdam een plan voor te leggen. Volgens de coalitiepartners moet dat plan voorzien in een grotere betrokkenheid van gebruikers en ondernemers bij de gebieden. Ook willen de partijen dat het college een voorstel doet om kansen op commerciƫle inverdien effecten door bijvoorbeeld dansevenementen goed in kaart brengt. Tot slot moet er ook duidelijkheid komen over de grens tussen natuur- en recreatiegebied.

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten heeft de motie gesteund. Het college van gedeputeerde Staten van Noord-Holland is nu aan zet. De Staten verwachten in de loop van 2017 een concreet plan voorgelegd te krijgen.

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *