Blauwalg in Noord-Hollands zwemwater op de korrel

De VVD wil dat blauwalg het zwemplezier van Noord-Hollanders zo min mogelijk bederft.  Uit provinciaal onderzoek blijkt nu dat 29 zwemwaterlocaties in Noord-Holland vaak blauwalg problemen hebben. Het gaat om onder andere de Veerplas in Haarlem, de Sloterplas in Amsterdam en het Strand van Luna in Alkmaar.

Mensen kunnen ziek worden van zwemmen in water met blauwalg. Daarom vroeg VVD woordvoerder economie, energie en cultuur Marco Wiesehahn in 2015 de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland te onderzoeken wat er aan de blauwalg overlast gedaan kan worden. Dat onderzoek, uitgevoerd door Sweco, is onlangs gepubliceerd.

“Ik ben blij met het rapport. Het rapport biedt een aantal oplossingsrichtingen die kansrijk zijn bij de aanpak van blauwalg. De provincie gaat hier, in samenspraak met gemeenten en de waterbeheerders, werk van maken. Dat vindt ook de VVD belangrijk en we kijken dus uit naar de concrete voorstellen van het college. Het gaat immers om de gezondheid en het recreatieplezier van miljoenen mensen”, aldus Wiesehahn.

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *