Noord-Holland bindt de strijd aan met blauwalg

Op verzoek van de VVD Noord-Holland maakt Gedeputeerde Staten extra geld vrij om blauwalg in zwemwater te bestrijden. Dat werd vandaag duidelijk bij de algemene beschouwingen in de Staten van de provincie Noord-Holland. VVD gedeputeerde Cees Loggen werkt aan een subsidieregeling waarin 150.000 euro beschikbaar is voor dit doel.

“Blauwalg vormt steeds vaker een bedreiging voor de gezondheid van recreanten die een duik nemen in bijvoorbeeld de Haarlemse Veerplas of het Amstelmeer in de Kop van Noord-Holland. Het verstiert het zwemplezier van honderdduizenden mensen. Maar ook recreatie- en horecaondernemers raken er klanten door kwijt. Deze toezegging is goed nieuws dus. Hier maakt onze fractie zich al een paar jaar hard voor”, aldus vicefractievoorzitter Marco Wiesehahn.

Samen met Rijkswaterstaat en de waterschappen staat de provincie aan de lat voor de kwaliteit van zwemwater. Blauwalg in zwemwater kan leiden tot huidirritatie en andere gezondheidsrisico’s. De VVD fractie heeft de problematiek in 2015 geagendeerd.

Facebooktwitterlinkedintumblrmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *