Marco Wiesehahn

Ik woon sinds 2013 in Haarlem met mijn vrouw en twee zonen. Binnen de fractie vervul ik de rol van vicefractievoorzitter, en mag ik namens de kiezer het woord voeren in de Staten over economische zaken, energie, recreatie en cultuur. En als het nodig is, val ik in als woordvoerder financiën. Tot slot kijk ik ook mee met de accountant in de rekeningencommissie of de controle op de financiën van de provincie wel goed in elkaar steekt.

Ik maak me professioneel al bijna 12 jaar hard voor een betere economie. Minder regeldruk en een beter vestigingsklimaat voor ondernemers, dat brengt immers werk en welvaart voor iedereen. Zo ben ik al sinds 2005, eerst als adviseur en later als manager, actief voor verschillende verenigingen van handels- en productiebedrijven. Zowel in Nederland als in Europa en adviseerde ik dus overheden uit alle bestuurslagen over slimme regels voor handel en logistiek.

“10 jaar actief voor economie in Nederland en Europa”

Ook neem ik sinds januari 2013 deel aan de landelijke VVD partijnetwerk Infrastructuur, Ruimte en Milieu. Als onderdeel van een brede groep experts adviseer ik, gevraagd en ongevraagd, het VVD partijkader over handel en logistiek.

Naast mijn partijlidmaatschap ben ik lid van de Historische Vereniging Haerlem omdat ik de Haarlemse geschiedenis, cultuur en architectuur een warm hart toe draag. Ook ben ik vriend van de Sint Bavokerk en lid van de Nederlands Zuid-Afrikaanse Vereniging.  Professioneel ben ik angesloten bij de beroepsvereniging voor public affairs (BVPA).

Naast mijn politieke en professionele werk ben ik medeoprichter van het Haarlemse debatcafé Thorbecke. In mijn spaarzame vrije uren ga ik graag langs bij vrienden, familie, of zeilen dan wel tennissen.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailby feather